16.8 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Инициативният комитет на Радев отговори на Нинова: Не се месим във вътрешнопартийни въпроси

снимка: Труд

Не се намесваме във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България и не искаме ничии оставки. Това заявиха в своя позиция от Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова в отговор на твърдението на лидерката на БСП Корнелия Нинова, че от комитета са поискали оставката й след изборите в неделя, на които социалистическата партия остана четвърта политическа сила.

В позицията се казва:

„По повод появили се в публичното пространство твърдения и оценки относно дейността на Инициативния комитет, заявяваме:

Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, включва над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност.

Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност.

Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия.

Единствената цел на Инициативния комитет е подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова за победа на изборите за президент и вицепрезидент на Република България.“

Източник: Труд

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html