6.8 C
София
четвъртък, 2 декември 2021 г.

Убитата брокерка от Бургас присъства в избирателните списъци

Снимка: Нова тв

Брокерката от Бургас Теодора Бахлова, която е жертва на убийство отпреди цяла година, е вписана като гласоподавател. 46-годишната жена бе убита, но по документи продължава да се води жива. Следите на Теодора Бахлова се губят на 28 октомври 2020 година. По данни на полицията жената е била убита още в деня на изчезването си. През август останки от тялото на брокерката бяха открити на бургаските гробища. Месеци след трагедията дъщерята на убитата алармира, че на семейния адрес продължават да пристигат сметки на името й.

„Получавам от Община Бургас писма за данъци, за осигуровки. Да не говорим, че е и в листите за гласоподавателите. Това е пълен парадокс. Майка ми се води жива, където и да отидете, тя се води жива“, каза Християна Радоева, дъщеря на починалата жена.

Бахлова е вписана дори в регистрите на избирателните списъци. Попада в секция 72 в квартал „Драгалевци“ в София. Адрес, на който е живяла преди да се премести в Англия.

„Това е следващият абсурд. Възможно е да се забави още експертизата“, заяви адвокат Димитър Вълчев.

Вече трети месец Християна посещава институции и опитва да обясни ситуацията, в която се намира. Въпреки че всички са чули за бруталното убийство, официален документ, удостоверяващ смъртта, няма.

„Обяснявам им, че майка ми не е жива. И те ми казват: „Да, разбираме ви, но ни покажете някакъв документ.“ И аз всъщност се поставям в една изключително патова ситуация. Обадих се в Съдебна медицина. Там ми отговориха, че няма как да ми издадат документ. Трябва да ми издадат документ от прокуратурата. След това подадох два пъти молба до прокуратурата и искът ми беше неоснователен“, обясни дъщеря й.

От Бургаската окръжна прокуратурата отговарят, че искането на Християна и адвокатът й е неоснователно. Останките от тялото ще бъдат задържани до издаване на тройна съдебно-медицинска и химическа експертиза и за евентуално последващи следствени работи.

От Съдебна медицина обясниха, че досъдебното производство продължава, а без разрешение на наблюдаващия прокурор не може да бъде издадено съобщение за смърт.

Наблюдаващият прокурор отказва коментар по казуса.

Източник: Нова тв

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html