-3.7 C
София
сряда, 1 декември 2021 г.

Наско Сираков дава акциите на феновете

Снимки: Dsport

Изпълнителният директор на „Левски“ Иво Ивков разкри, че шефовете на „Герена“ са склонни на вариант феновете на 26-кратните шампиони да придобият мажоритарния пакет акции на тима. Дадена „зелена светлина“ за подобен проект, като „феновете ще са хората с идеите“ в клуба.

„Бяха представени почти всички организации на феновете. Получи се прекрасна среща, в която точка първа бе проектът „Левски на левскарите“ – създаване на сдружение, което в даден момент да придобие мажоритарния пакет акции на клуба. Това е дълъг път“, заяви Ивков. „Абсолютно всички представители бяха единни за този проект. Трябва да се работи професионално по този въпрос. Предстои да се направи работна група, а клубът ще бъде медиатор. Дневният ред е зададен“, разясни адвокатът.

„Наско Сираков заяви, че не само е склонен да прехвърли акциите, а че неговата мечта е да се осъществи този проект. Единственото му условие е той да бъде убеден, че е широкообхватен и ще се събере нужния брой членове, преди да прехвърли акциите. Даваме зелена светлина на този проект. Очакваме поне 20 000 човека да проявят интерес. Това би дало възможност за един изчистен от всякакви зависимости „Левски“, от всякакви трудности от финансово естество. И би дало на едно бъдещо ръководство да ходи малко по-изправено от мен, защото ще е избрано по възможно най-демократичния начин. След като има създаден такъв проект, той ще бъде даден за всенародно обсъждане. Няма да се случи бързо, най-вероятно лятото. Най-важното е, че никой нямаше различия. Моделът си е наш. Ще проучим и чуждестранния опит. Настоящият собственик може да бъде избран да бъде част от новото дружество. Не е въпросът кой ще е президент, изпълнителен директор… Най-важното е това да се осъществи. Ще бъдат възможно най-добрите хора. Така феновете ще могат да идват в своя дом и да работят с ръководството, което те са си избрали“, каза още Ивков.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html