-2.2 C
София
сряда, 8 декември 2021 г.

Лорер от „Продължаваме промяната“: Обсъждаме аз да съм външен министър

Снимка: Дир.бг

В „Продължаваме промяната“ са обсъждани имената на трима министри и никога не са го крили – както за номинацията на Николай Събев за транспортен министър, така и за неговата собствена кандидатура за оглавяване на Министерството на външните работи, което Кирил Петков е споделил в негово интервю. Това каза Даниел Лорер пред бТВ по повод преговорите на неговата политическа сила с „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“ за съставяне на правителство.

„Направихме първата совалка, първата стъпка е направена. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря перспективи“, заяви Лорер.

Преговорите ще бъдат открити и ще се излъчват онлайн, за да има пълна прозрачност, разкри политикът. „Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една от страните подготвя отборите, които ще преговарят“, каза Лорер. По думите му, не са чули никой от тези партии да се противопоставя Кирил Петков да е премиер. Това обаче били само идеи и предстои преговори с другите политически сили за сформирането на кабинет, уточни Лорер.

Водени са и разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство, а той се отнасял „със симпатия към идеята“.

Що се отнася до това дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които преговарят и ще оглави ли например Христо Иванов правосъдното министерство, Лорер подчерта: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа, преди да се съгласим какво правим по отделните теми“.

Източник: бТВ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html