2.8 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Константин Мишев: Г-жо Мустафа, браните ли свободата?

Драга г-жо Мустафа. Пише ви един човек, който подобно на Вас не е роден в Америка. И подобно на Вас Съединените щати ми предоставиха не просто подслон, но и възможност за достоен живот. И двамата сме бежанци. Вие сте кюрдка, аз съм българин. И двамата сме политически емигранти, които намериха в тази Обетована земя възможност да живеят като достойни човеци, а не като роби.
Предполагам, че и двамата силно обичаме и уважаваме Америка, която ни даде всичко. Не вярвам да има разлика. Това че аз не станах държавен чиновник не ме прави по-малко човек, убеден във великото призвание на Съединените щати да брани свободата! Както казваше великият Роналд Рейгън: „Shining City on a Hill“!
Драга г-жо посланик….опомнете се! Не подкрепяйте проводници на путинското мракобесие в България. Това не помага нито на българския, нито на американския народ.
Разбирам, че другата седмица ще летите за Вашнгтон. Дано полетът да е през Ню Йорк и ако няма облаци да видите от небето Статуята на свободата!
Херо….борим се за една и съща кауза. Просто аз съм по-възрастен, повече патил и човек, който познава по-добре политическите игри на Кремъл в България. Това не се учи в дипломатическите школи. Това се учи от живота.
Приемете отличната ми почит!
Константин Мишев,
последният редовен кореспондент на Радио „Свободна Европа“ в Ню Йорк.
Postscript…Крим е украински, а не руски. Докладвайте за позицията на Румен Радев на г-н Блинкен. Ако не е чул досега – убеден съм, че ще му се изправят косите.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html