6.4 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Борисов: Гласувах срещу полицейското насилие и полицейщината

снимка: Труд

„Доверихме се изцяло на избора на всички ректори в България, на най-голямото учебно заведение – Софийският университет. Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина. Да влезе полиция в СУ и в други университети, това е резил. Още по-голям резил е Радев да остане президент. Само за седмица той успя да ни скара с нашите съседи. България, от най-обичана страна на Балканите, сега се мразим със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция, има реална заплаха от етнически конфликт и нелегални мигранти“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в Банкя.

„Да откриваш инициатива „Три морета“, да ходиш на срещи на НАТО и да кажеш, че Крим е руски…“, коментира Борисов изказването на Радев по време на дебата с опонента му проф. Герджиков.

„Благодаря на европейските ни партньори, които реагираха много остро. Това, което ме озадачи, е че кандидатът за премиер Кирил Петков стои до този, който нарушава международното право и подкрепя този, който казва, че ако имаш армия и влезеш в една държава тя става твоя“, каза още Борисов.

„Разбрах, че утре се готвят още половин милиард да теглят. Народът свикна да умира – по 100-200 души умират. Надявам се българите да проявят разум“, коментира Борисов.

„За съжаление ние българите научваме всичко по най-трудния и страдащия път. Най-бедните – най-неваксинираните. С най-висок БВП – с най-много ваксинирани“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов пожела успех на Кирил Петков да успеят да съставят правителство, защото по думите му това е най-важното в момента.

Относно ниската избирателна активност, той посочи, че „хората са уплашени и стресирани“, а „ние нямаме събитие, което да не е оградено от полиция“.

Източник: Труд

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html