5.7 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Изпитанията пред Конституцията – коментар на доц. Киселова и проф. Киров

снимка: БТВ

Изпитанията пред Конституцията не са само през тази година – те започнаха през лятото на 2020 г. Това заяви доц. Наталия Киселова. Колегата ѝ проф. Пламен Киров допълни, че предстои да ни управляват самоотвержени самодейци. 

„Конституцията може да се окаже пред изпитание. Чуват се намерения да бъде променяна, да бъдат променяни условията за избираемост на определени държавни длъжности. Възторжените самодейци ще направят каквото могат в следващите месеци, може би година“, допълни той.

Според Киселова много трудно ще бъде постигнато мнозинство за промяна на основния ни закон. Киров допълни, че когато едно управление не върви – политиците се захващат с Конституцията и се търси вината в нея.

„Усилията за промяна на Конституцията не са най-належащи. Има много по-сериозни проблеми, пред които е изправена България и нашето общество. Като всеки закон, сигурно има нужда от подобрение, но думата осъвременяване трябва да се използва внимателно, защото Конституцията отговаря на всички стандарти за правова, демократична и социална държава“, коментира Киселова.

Киров уточни, че е песимист, че Конституцията ще се запази в този си вид в следващите години.

Източник: БТВ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html