9.8 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Погребали Марадона без сърце

Снимки: Интернет

В интервю за „Обядвам с Мирта Легранд“ по канала El Trece лекарят и журналист Нелсън Кастро говори за книгата си „Здравето на Диего: истинската история“, в която разказва ринтересни подробности за аржентинската звезда Диего Марадона, която почина на 25 ноември 2020 г.

Кастро уверява, че Марадона е погребан без сърце. „По време на аутопсията са извадили сърцето му, защото е много важно за определяне на причината за смъртта на Марадона. Очевидно е, че той е погребан без сърце“, настоя той. Лекарят добавя, че „сърцето му тежи половин килограм, докато при нормален човек органът тежи 300 грама. Той имаше голямо сърце заради други неща като сърдечната недостатъчност“.

Докторът обяснява кризата, която Марадона имаше в Пунта дел Есте през януари 2000 г.: „Там той беше спасен от уругвайския лекар, който отиде да го види, д-р Хорхе Ромеро, но този, който го открива, е Гилермо Копола, който го вижда в много лошо състояние. Той осъзнава, че ако Марадона продължи да лежи, ще се стигне до това, което се нарича вентрикуларна фибрилация, и ще умре. След това Копола го взима на ръце, пристигат в болницата, слагат го в леглото и там прави камерна фибрилация, която е стъпка преди сърдечния арест, но в болницата го спасяват, защото са били с всички нужни апаратури, лекарства и инструменти. Това беше драматична ситуация, в която лекарят имаше смелостта и храбростта да се справи с това, той държеше живота на Марадона в ръцете си, нито повече, нито по-малко.“, се казва в интервюто.

Друга причина за отстраняването на сърцето е, че група ултраси на „Химнасия де Ла Плата“ – последният клуб на Дон Диего като наставник, планирали да се докопат до тялото на легендата и да извадят сърцето му.

Източник: Trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html