9.8 C
София
понеделник, 29 ноември 2021 г.

Патриарх Неофит: Всички, които шофират, да бъдат разумни и отговорни по пътя

снимка: БГНЕС

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит изрази съболезнования за загиналите в тежкия пътен инцидент на АМ „Струма“.

В своето послание духовният водач посочи, че в такива моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко. Главата на БПЦ призова шофьорите да бъдат разумни и отговорни на пътя.

Ето и целия текст на съболезнователния адрес:

ОПЕЧАЛЕНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

В ранното утро на днешния ден до нас достигна вестта за трагичния инцидент с автобус на АМ „Струма“, в който пътуваха 53 души– граждани на Република Северна Македония. Загинаха наши братя и сестри, между които и деца, а седем души бяха ранени. Инцидентът отне свидни човешки животи, а семейства се облякоха в безутешна скръб.

В тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко…

В седмицата, в която се молим за загиналите при пътнотранспортни произшествия, тази поредна трагедия ясно ни показва, че катастрофите и инцидентите по пътищата са вследствие на множество фактори.

С отеческа загриженост се обръщаме към всички, които шофират да бъдат разумни и отговорни по пътя!

Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа! Бог да ги прости и упокои там, където почиват праведниците!

Отправяме молитва към Лекаря на душите и телата – Всемилостивия Господ Иисус Христос да укрепи душевно и телесно ранените, и скоро да се върнат при близките си!

Изказваме съболезнования към семействата на загиналите. Бог да им дарува всегдашно утешение!

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html