2.8 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Радев: Парламент ще има най-рано следващата седмица

снимка: Труд

Парламент най-рано ще има през следващата седмица, като междувременно участващите в преговори за общо управление трябва да постигнат напредък, за да могат да приемат бюджет и да сформират правителство. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев пред журналисти.

„Парламентарно представените партии имат две важни задачи – съставяне на правителство на база на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на бюджет. Задачите изискват баланс и време за диалог. С оглед тези два приоритета, до края на тази седмица ще разберете кога ще свикам Народното събрание“, обяви държавният глава.

Той подчерта, че „заедно с нашите братя от Република Северна Македония „скърбим след тежкия пътен инцидент край Боснек, в който загинаха 45 души. „Има много действия – най-вече по линия на разпознаването на загиналите, тяхното транспортиране, оформянето на всички формалности“, отбеляза Румен Радев. Той е провел разговори с премиера и президента на югозападната ни съседка, като в тях са взели участие и министри от двете страни.

Източник: Труд

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html