17.9 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

Цветя пред посолството на Северна Македония в София

снимка: БНТ

Вълна от съпричастност след случилото се на АМ „Струма“. От рано сутринта граждани изпращат съболезнования и отдават почит на жертвите на тежкия инцидент.

Пред посолството на Република Северна Македония в София хора оставят букети и плюшени играчки в памет на загиналите, сред които и немалко деца.

Момичетата, които донесоха букетите, казаха, че го правят, изразявайки съчувствие, тъй като знаят колко голяма е мъката на семействата на загиналите в катастрофата.

Владимир Кръстевски – временно изпълняващ длъжността посланик на Република Северна Македония в България, благодари на властите за бързата реакция и на гражданите за вълната от съпричастност. Той изказа съболезнования на близките на другия трагичен инцидент от последните 24 часа у нас – пожарът в дома за възрастни хора в село Рояк.

Кръстевски посочи, че оттук нататък най-важната задача е да се идентифицират жертвите, за да може тленните им останки да бъдат предадени на роднините. Посолството ще поеме организацията по транспортирането на телата в Северна Македония.

Източник: БНТ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html