-2.2 C
София
сряда, 8 декември 2021 г.

Доц. Петър Чолаков: Преди Коледа едва ли може да очакваме кабинет

кадър: БТВ

„Преди Коледа едва ли може да очакваме да имаме новина за сформиране на правителство, януари ми се струва по-реалистична дата, вероятно два месеца ще бъдат необходими“, отбеляза политологът доц. Петър Чолаков.

Публичността все още не е прозрачност, коментира социологът Антоний Гълъбов за начина на водене на преговорите – онлайн.

„Начинът, по който се водят преговорите съответства на секторните политики. Тези 18 теми съответстват на 18 министерства“, посочи той.

„Няма обяснение защо електронното управление е самостоятелна политика, няма обяснение какво означава труд и социални грижи. Истински сериозният политически въпрос е как, когато се стигне до отговори на въпроса как ще бъдат постигнати целите, процесът ще тръгне в друга посока“, смята социологът.

„Вероятно ще има министри от всяка политическа сила, не очаквам да има надмощие на министри от страна на БСП от гледна точка на електоралната логика. По-голяма тежест би трябвало да има първата политическа сила от гледна точка на министерски кресла и това е „Продължаваме промяната“. Част от ключовите министерства ще бъдат от тази политическа сила“, смята политологът доц. Петър Чолаков.

Според Антоний Гълъбов форматът на тези преговори повече напомня търговските преговори, а резултатите могат да изглеждат като Коледен списък.

Източник: БТВ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html