-0.2 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Потвърдено: 45 са загиналите в изгорелия автобус на магистрала „Струма“

Снимка: БГНЕС

Броят на жертвите при тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“ с автобус с туристи от РС Македония официално е 45. Заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов потвърди за установено още едно тяло. Става дума за още едно загинало дете.

Продължава разследването на трагичния инцидент. Днес е извършен повторен оглед на останките от превозното средство, което се намира в охраняема зона в Перник.

Днес прокурор и следовател трябва да пристигнат в Скопие. От там те ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония в другите три автобуса. Ще получат и изготвените ДНК профили от близки на загиналите, за да се идентифицират телата.

В четвъртък разследващите съобщиха, че човешка грешка е водещата версия за трагедията на пътя. На мястото на инцидента са установени още лоша пътна маркировка, сигнализация и организация на движението.

Също от вчера по разпореждане на Върховната административна прокуратура Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ започват спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна.

Източник: БГНЕС

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html