-2.8 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

Братан Ценов се връща начело на националния ни отбор по борба

Снимки: Фейсбук

Братан Ценов се връща на поста старши треньор на мъжкия ни национален отбор по класическа борба, реши Управителният съвет на федерацията. Под ръководството на световният, трикратен европейски шампион и бронзов олимпийски медалист от Сеул 1988 представителният ни тим постигна едни от най-големите си успехи в този стил. Ценов бе начело на тима в продължение на 14 г., но след олимпиадата Лондон 2012 се оттегли.

Негови помощници ще бъдат Емил Будинов, бивш селекционер на юношеския ни национален тим, който повече от 10 години предаваше опита си в Норвегия, както и Елис Гури. Световният шампион от 2011-а и досега бе в щаба на представителния ни отбор. Досегашният селекционер Армен Назарян бе назначен на поста директор на националните отбори за всички възрасти.

Доскорошният национал Тарек Абделслам прекратява кариера заради травми, които го измъчваха дълго време. Европейският шампион от 2017-а обаче продължава като треньор на юношеския ни национален отбор заедно с досегашния наставник Юлиян Георгиев. А Мариян Бияндов и Николай Дачев ще продължат да водят кадетите.

Източник:bul-wrestling.org

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html