-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Джордж Харисън се преродил в дървото, което подарил на Пол

Снимка: БНР

„Всичко друго може да чака, но търсенето на Бог – не може. Обичайте се един друг“. Това са последните думи на Джордж Харисън, наричан Тихия Бийтълс, най-младият от четворката, който на този ден преди 20 години отлетя към Рая.

Archive/Corbis/Corbis via Getty Images)

На 58 години той загуби битката с рака на белите дробове и стана вторият член на групата, който напусна този свят, след като Джон Ленън беше убит през 1980 г.

Пол Маккартни обаче има начин да пази връзката с Харисън жива и го поздравява всяка сутрин. Точно до входната му врата има посадена ела и именно тя е онази частица от Харисън, която остава жива за Пол.

„Джордж беше запален по растениевъдството и беше отличен градинар. Даде ми това дърво като подарък. Аз го засадих до портата си и всяка сутрин, когато излизам с колата, го поглеждам и казвам: „Здравей, Джордж!“, сподели Маккартни преди време.

„Колкото повече години минават, толкова по-често го поглеждам и си мисля: „Това е дървото, което Джордж ми даде!“. Той сякаш се всели в него заради мен и се надявам да е щастлив“.

Освен че беше част от най-великата група, Джордж се радваше и на успешна соло кариера след разпада на „The Beatles“. Както и на такава със супер групата „Traveling Wilburys“, в която бяха заедно с Боб Дилън, Том Пети, Рой Орбисън, Джеф Лин.

Харисън беше известен като скромен човек, който не обичаше суматохата и пазеше личния си живот далеч от другите.

Източник: Стандарт

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html