-6.4 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

Калоян Методиев: Тежкото тепърва предстои за Кирил Петков

снимка: БТВ

„Тежкото тепърва предстои за Кирил Петков“, заяви политологът Калоян Методиев. Той добави, че е логично „Продължаваме промяната“ да излъчат премиер, тъй като това е вотът на избирателите.

„Те имат половината депутати за мнозинство, сами нищо не могат да направят“, каза Методиев. Той определи партиите в предстоящата евентуална коалиция като неолиберални и консервативни. Неолибералните са „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, които имат много допирни точки, а консервативната партия е БСП.

Според Методиев не трябва да се назначават служебни министри за редовни, тъй като служебният кабинет е провален. „Отговорността трябва да си я носят политическите партии, а не някой друг да им спуска своите си собствени кандидатури и да си прокарва собствена политика. Когато има разделение на властите, има баланс, има и по-добри показатели на страната“, каза Методиев.

По думите му все още нищо не е решено докато новия кабинет не бъде гласуван в зала. „Темата за министерските постове е опасна. Кадрите са най-важното. Един човек може да изпълни един пост с много смисъл, но може и да го забатачи в корупция и некадърни решения“, каза Методиев.

Източник: БТВ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html