25.9 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Крум Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Радев

кадър: БТВ

Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Румен Радев. Това каза социалистът Крум Зарков по повод спекулациите, че зад неговата кандидатура за председател на БСП стои президентът Радев.

Той обясни, че се кандидатира за поста, защото последните парламентарни избори са показали, че е нужна промяна в партията. Привърженик е на прекия избор на лидер на БСП от всички членове на формацията.

Зарков уточни, че не е привърженик на Истанбулската конвенция, а смята, че партията се крие зад проблема с конвенецията, за да не се изправи пред по-сериозните.

„Струва ми се, че автентична лява партията, каквато трябва да бъде БСП, има много по-важни проблеми, с които да се заеме в една страна, раздирана от бедност… Т. нар джендър мания, в която се бориш срещу измислени врагове, за да не се изправиш срещу истинските, които са бедността, неравенствата и корупцията, играеше години наред ролята на димка“, коментира социалистът.

Той обяви, че няма информация какво ще е разпределението на министерските кресла между преговарящите за коалиционно управление партии – „Продължаваме промяната“, БСП, „Имат такъв народ“ и „Демократична България“.

„Не бива всяко министерства да става феодално владение на някоя партия, трябва де има по-качествен подход“, смята Зарков.

Източник: БТВ

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html