-6.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Разкриха мащабни схеми за издаване на фалшиви сертификати в Пловдивско

снимка: БНТ

Две схеми за издаване на фалшиви сертификати разкри пловдивската полиция. Документите са издавани в болницата в Асеновград и в медицински център в град Раковски. Задържани са четири лица.

„Наблюдавани са 2 досъдебни производства за документни престъпления и лъжливо документиране. Направихме претърсвания и изземвания в медицински център в град Раковски и в град Асеновград за издаване на зелени сертификати на лица, които не са ваксинирани. Установено е, че 200 лица са били в чужбина към момента, когато са издавани тези сертификати в Асеновград, а за Раковски около 50 лица. Има 4-ма задържани – трима са лекари, един е зъболекар“, заяви Чавдар Грошев районен прокурор в Пловдив.

Става въпрос за период от време около 2 месеца. Тепърва ще се установява дали тези лица са използвали тези сертификати и дали има съпричастност на други лица. Сумата е от 200 до около 400 лева на сертификат. Разследва се дали става въпрос за организирана престъпна група. Не установена съпричастност от депутат към деянието.

Много от лицата, които са се снабдили със сертификат, са използвали посредници от различни слоеве на населението, включително медицински лица, допълни Славчо Алексиев, отдел Икономическа полиция в МВР Пловдив.

Източник: БНТ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html