16.8 C
София
петък, 12 август 2022 г.

Починало е едно от децата, заразени с менингит в детска градина

Снимка: БНР

Едно от децата, заразени с менингит в столична детска градина е починало. Става въпрос за първото инфектирано дете. То е на 5 години и е било в трета група. Инфекцията се е развила много бързо.

Директорът на 37-ма детска градина „Вълшебство“ в район Павлово Гергана Петрова поясни за БНР, че в четвъртък на детето му е прилошало, вдигнало е температура, дали са му медикамент за сваляне на температурата, след което детето е повърнало, а родителите са го прибрали.

Вчера през деня са били тествани всички родители, деца и персонал на детското заведение. След направени изследвания бактерията е открита при още 16 деца и двама възрастни от детското заведение. Децата са на антибиотично лечение.

Петрова заяви още, че сградата е напълно дезинфекцирана. Предстои да бъдат направени втори проби на децата, които са носители на бактерията.

Родител на едно от децата с положителна проба разказа, че много се притеснява, след като разбрал от родителите на починалото дете, че то в две здравни заведения не е могло да получи лекарска помощ.

Приели са го в „Пирогов“, лекарите са направили всичко възможно, но не са успели да спасят 5-годишното момченце.

Очаква се РЗИ да каже кога ще бъде отворена детската градина, която е затворена за неопределено време.

Източник: БНР

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html