25.9 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Владислав Панев подаде оставка, ДБ не оцени чувството му за хумор

Снимка: БНР

Владислав Панев подава оставка като заместник председател на ПГ на „Демократична България“. Това е потвърдил самият той пред БНР. Вчера Панев публикува във Фейсбук селфи с Делян Пеевски и получи много критики както от средите на Зеленото движение, към което принадлежи, така и от ДБ.

Това селфи отряза главата на Панев

По-късно той написа:

„Поднасям най-искрените си извинения на всички хора, които са се почувствали засегнати от селфито с Пеевски днес. Очевидно е, че съм сгрешил. Логиката ми беше снимка със символа на корупцията в България. Човекът, който е отговорен за медийния монопол в страната, срещу който говорих вчера от трибуната на парламента. Човекът, който носи отговорност за фалита на КТБ. За разграбването на Булгартабак. Символа на завладяната държава. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел Берлин. Пред други символи на модела Борисов-Пеевски. Снимката днес беше поредния символ на това, което трябва да отхвърлим.

Включително чрез прозрачност. Пеевски е в парламента. Всички го виждаме там. Снимката не е правена по ъглите, в тайни офиси или кафенета. А пред журналистите. Защото държа на прозрачността в действията.

Имаме много работа за разграждане на този модел. Дали ще се свърши с мен или без мен – няма голямо значение. Важни са резултатите. И да, мястото на хората, които са ограбили България, е в затвора. Не в парламента. Затова се борим и за независима и честна съдебна власт. Всички да са равни пред закона. Самото присъствие на Пеевски в парламента е знак, че системата е завладяна. Осветяването на това присъствие е важно, за да знаем какъв е проблема. И че не сме си свършили работата. България ще просперира. Убеден съм в това. Имаме дълъг път. За който имаме нужда от воля, смелост и малко усмивки“.

Източник: БНР

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html