19.7 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

Ицо Хазарта: Предупредиха ме, че ще загубя най-ценното, ако продължа с ПП

Снимка: бТВ

„Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала“, каза пред бТВ депутатът Христо Петров, познат повече като Ицо Хазарта, след като бе подканен от прокуратурата да назове името на човека, отправил заплахата преди дни.

„В деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров каза от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. Именно тази заплаха го накарала да встъпи в политиката.

„Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем, има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство“, каза Петров.

„Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това би ме поставило в много особена ситуация“, каза Петров.

В изказването си пред НС Петров каза, че познава спонсорите и началниците на депутатите. „Има си политически партии, те имат ръководства. Има хора, които дават задачи, други, които им помагат. В българската действителност това е нещо нормално. Друг е въпросът дали е нормално по принцип“, каза Петров. Той отказа поименно да назове кого има предвид.

Петров допълни, че е обявил своята мотивация да подкрепи „Продължаваме промяната“, но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата, е щял да го направи. През седмицата Петров коментира, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато главен прокурор е Иван Гешев.

„Смятам, че ролята на главния прокурор е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен“, каза Хазарта.

Петров коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването. „Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с „Така че, момченце, признай си“. Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му отговоря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки“, каза Петров.

На въпрос как се чувства, че е победил Бойко Борисов и Корнелия Нинова на изборите, Христо Петров каза, че явно хората са искали да изберат нормален човек. „Хората очакват промяна. Очакват нещо различно от това, което са получили досега. Според мен има значение, че тези хора ме познават. Те очакват нещо различно“, каза Хазарта.

„Разчитам на хората, заради които се реших на тази стъпка. Това са Кирил Петков и Асен Василев. Разчитам и на Николай Денков, който е изумителен в своята сфера“, каза Христо Петров, който още преди изборите обяви, че ще работи в сферата на образованието. „Това, което искам да променя, е децата да започнат да ходят с интерес на училище. Да не е наказанието и страхът от двойката водеща сила. Ние като страна имаме огромна нужда от подем в образованието“, каза още Петров.

На въпрос как ще се сработи коалицията, Хазарта даде пример с Холандия. „Там от години управлението е в ръцете на коалиции. Хората не дават еднолично властта на някого, те казват, че трябва да си говорите. Аз се отнасям с уважение към абсолютно всички в Народното събрание. Те, за разлика от хората във фейсбук, са поели отговорността да работят – може да е за лична изгода, може да е за изгодата на страната, но са поели отговорността“, каза той.

На въпрос защо първо е отказал на Петков да влезе в политиката, Петров каза, че всички казвали „не“. „Остават едни, които казват да и тези, които казват да не ми харесват. Аз не съм направил нищо за моята страна и няма да се чувствам добре, ако не опитам да променя това“, каза Петров.

Хазарта, който днес празнува и рожден ден, каза, че ще разчита най-вече на собствената си съвест и на близките си хора, за да не се превърна в политиците от песните си.

Източник: бТВ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html