-1.2 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Джокович ще прекара православната Коледа в център за задържане в Мелбърн

Снимки: t-online.de; интернет
Новак Джокович се събуди за втора поредна сутрин, този път в деня на православната Коледа, в център за задържане в Мелбърн, където прекара втора нощ след анулирането на визата му. Семейството му в Сърбия организира снощи протест в негова подкрепа, предаде „Франс прес“.
Без да сдържа гнева си, бащата на тенисиста Сърджан Джокович говори пред събралото се множество в Белград, като осъди „политическия лов на вещици“ и „коронафашизма“, призовавайки синът му да бъде освободен. Десет дни преди началото на Откритото първенство на Австралия (от 17 до 30 януари) Джокович прекара втора нощ в тясна стая в Парк хотела в Мелбърн, в който австралийското правителства настанява незаконно пребиваващи хора.
Православните християни в Русия, Сърбия и други страни празнуват днес Рождество Христово.
Джокович, чиято виза беше анулирана поради липса на необходимите документи за освобождаването му от задължителна ваксинация, няма да бъде експулсиран преди понеделник – датата на ново изслушване пред съдия в Мелбърн. Сградата, в която се намира тенисист номер едно в света, има лоша репутация. През декември в нея горя пожар. Нейни обитатели се оплакаха в социалните мрежи, илюстрирайки положението и със снимки, че намират в храната си червеи и мухъл, а през октомври 21 души се заразиха там с COVID-19, информира БТА.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html