0.8 C
София
четвъртък, 27 януари 2022 г.

Нова тв и БНТ излъчват съвместно световното по футбол

Снимки: интернет
Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно световното първенство по футбол в Катар в края на 2022 г. Всички 64 мача ще бъдат разпределени поравно между Нова тв и БНТ.
По традиция, те едновременно ще излъчват откриването на 21-ви ноември с мача, в който домакините ще дебютират на световни финали, както и финала на 18-и декември 2022 г. Другите две срещи, които паралелно ще бъдат излъчени съвместно от двете медии, са среща от груповата фаза на 28-и ноември и двубоят, който ще определи носителя на бронзовите медали в надпреварата. Така всеки от партньорите ще излъчи по 34 мача.
Мондиалът ще бъде уникално в много отношения. Състезанието ще бъде своеобразно сбогуване с настоящия му формат. За последен път броят на участниците в турнира ще бъде 32 и за първи път ще се проведе в Арабския свят. Заради спецификите на климата в Близкия изток, надпреварата ще е в последните месеци на годината.
Специално за провеждането на световните финали в Катар бяха построени седем модерни съоръжения, включително новият национален стадион, близо до столицата Доха. Стадионът, който ще приеме мача за трофея, също е уникален, заради новия град Лусаил, който се строи около него и предстои да бъде дом на 450 000 жители.
Квалификациите започнаха през 2019 г. с участието на всички 211 членки на ФИФА. Страната домакин се класира по право и ще направи дебюта си на световни финали. Към домакините като сигурни участници в турнира вече се присъединиха още 12 отбора, включително световният шампион Франция, както и Германия, Дания, Бразилия, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия и Аржентина. Имената на още 19 участника в турнира ще станат ясни през пролетта, когато ще приключат квалификациите на всички 6 континента.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html