-7 C
София
вторник, 25 януари 2022 г.

Петков: Не трябва да ни е страх от ваксинацията

Снимки: интернет

„Не трябва да ни е страх от ваксинацията срещу COVID-19“, заяви във видеообръщение във Фейсбук премиерът Кирил Петков. Той беше категоричен, че докато заема поста министър-председател – имунизацията няма да е задължителна.

„Всички искаме децата ни да ходят на училище. Всички искаме бизнесите ни да работят свободно и да няма лични ограничения като зеления сертификат. Факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19. Изборът на всеки един от нас е свободен, но и всеки един от нас носи своята отговорност“, коментира Петков.

„5000 легла в болниците са заети със заразени с коронавирус. Само вчера броят на новите случаи е 5500, припомни премиерът.

„Единственият начин да ограничим щетите от пандемията е чрез ваксинация. Добрата новина е, че за последните три дни 100 000 българи избраха да се имунизират. Само през вчерашния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са напълно ваксинирани“, обясни Петков.

Министър-председателят подчерта, че ако достигнем 75% ваксинирано население, ще успеем да запазим икономиката, ще успеем да гарантираме нормално образование на децата си и най-важното – няма да сме свидетели на пациенти по стълбите на болниците.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html