-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Трима Йордановци с обща изложба за Богоявление в Бургас

Снимка: Община Бургас

Творбите на художниците Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов са експонирани в Дружеството на бургаските художници. Изложбата включва близо 50 живописни платна.

„Тази изложба, превърнала се в дългогодишна традиция за Йордановден, носи невероятна наслада за ценителите на изобразителното изкуство“, заяви по време на откриването на експозицията кметът Димитър Николов.

През 2021 година по инициатива на Община Бургас за първи път общата изложба на тримата Йордановци гостува в столицата, в престижната галерия „Средец“ към Министерство на културата.

Снимка: Община Бургас

„Пожелавам изкуството, което се ражда в Бургас, да продължава да покорява големи върхове“, заяви в приветственото си слово Диана Саватева – зам.-кмет по култура на Община Бургас.

На откриването на експозицията присъстваха агатополският епископ Йеротей, доскорошният областен управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, председателя на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев, творци и граждани.

Източник: Община Бургас

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html