-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

„Левски“ дава по 5000 евро на двамата бразилци

Снимки: levski.bg; dsport
Две от новите попълнения на „Левски“ – Уелтънл и Цунами ще получават по 5000 евро месечно. Ръководството на „сините“ е постигнало договорка с двамата бразилци и те са се съгласили с поставените им условия, което няма да ги направи най-скъпоплатените играчи на „Герена“.
Латиноамериканците пристигнаха при столичани през тази зима от „Ботафого ПБ“ и вече се готвят на пълни обороти на лагера в турския курорт Белек. Защитникът Цунами подписа договор за 2,5 години, докато нападателят сложи подписа си под контракт за три години.
Шефовете на „Герена“ са доволни от придобивките, тъй като бразилските футболисти не са поставили големи претенции, а двамата смятат, че това ще е идеален трамплин за кариера в Европа. Цунами е гласен за заместник на Иван Горанов по левия фланг на защитата, а също така високият му ръст позволява да играе еднакво добре и като централен защитник и вътрешен халф, което дава допълнителни опции пред Станимир Стоилов. От своя страна Велтон може да действа като централен нападател и крило, което означава, че ще внесе необходимата конкуренция в атаката на „сините“.
В същото време стана ясно, че Иван Горанов е пред скорошна раздяла с „Левски“. Защитникът не е доволен от привличането на Цунами и ролята на втора цигулка. Към крайният бранител има интерес както от България, така и от чужбина и ще предприеме ход с изходящ трансфер в следващите дни. Той има договор с „Левски“ до под наем края на сезона и е малко вероятно да се завърне в „Шарльороа“. Белгийският тим държи правата му, но едва ли ще го задържи, а „сините“ пробват да прекратят годишния наем.
Източник: temasport.com

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html