-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Сотир Цацаров подава оставка

Снимки: интернет

Бившият главен прокурор Сотир Цацаров, който оглавява комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество, ще подаде оставка, считано от първи март. Това е обявил той пред в.“24 часа“ помолен да коментира готвените от министерството на правосъдието поправки, свързани с работата на комисията.

„Ще коментирам декларираните намерения за законодателни промени следващата седмица, след като изпълня своето решение да подам оставка като председател на КПКОНПИ. Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, докогато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си“, гласи писменият отговор на бившия главен прокурор, цитиран от изданието.

Още преди изборите от „Продължаваме промяната“ обявиха, че комисията, оглавявана от Цацаров е „слаба и неработеща“, а премиерът Кирил Петков поиска оставката на бившия главен прокурор. За оставката на Цацаров настояват от „Демократична България“ също отдавна. Досега Цацаров, който оглави комисията малко преди изтичането на седем годишния му мандат като главен прокурор през 2019 г., не е коментирал искането за оставка, както и намерението на управляващите да променят фунцкиите на комисията.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html