0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Затварят нощните заведения в Смолянска област

Затварят нощните заведения в Смолянска област със заповед на местната здравна инспекция за по-строги противоепидемични мерки.

Според заповедта се преустановяват посещенията в нощни клубове, пианобарове, дискотеки на територията на цялата област. Забраняват се също масовите мероприятия като фестивали, събори, фолклорни и други събития.

На новите мерки най-остро реагираха в Пампорово. В курорта нощните заведения са четири и според управителката на едно
от тях мерките са дискриминационни.

„Ние накарахме целия си персонал да се ваксинира. Проверяваме като копои всичките ни клиенти, което лично за мен е много обидно. Не смятам, че затваряйки нощните заведения, това би решило проблема с големия брой болни“, заяви Силвия Атанасова – управител на нощно заведение.

Добавя обаче, че ще се съобрази със заповедта.

„Икономическата ситуация в нашата държава е сложна – всичко ни е високо, тока ни е висок, данъците високи, всичко е високо. И ако ние решим да направим един протест и да кажем не, ще работим, но в същото време дойдат институциите и ни съставят една глоба, ние нямаме пари.“

„Нашата сметка за ток, като дружество, миналата година декември месец беше около 200 хиляди лева, тази година – около 700 хиляди лева. Така че нека някой, когато реши да затваря подобен бизнес, да дойде да ни плати сметката за ток и тогава можем да говорим дали е редно да се затваря определен бизнес или не“, обясни Мариян Беляков – изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

В Смолян приеха мерките доста по-спокойно.

„В Смолян дискотеките са две на брой и тези дискотеки работят един-два дни в седмицата. Не знам колко са пълни, но и там се изисква зелен сертификат, така че не мисля, че би трябвало да създават някакъв проблем“, каза Антон Арсов – управител на заведение.

От РЗИ-Смолян уточниха, че мерките са временни докато областта излезе от тъмночервената зона.

Източник: bntnews.bg

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html