19.7 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

Ноле отново в хотела за мигранти

Снимки: REUTERS/Kelly Defina

Развръзката на сагата с Новак Джокович на тазгодишното издание на Australian Open, е все по-близо. Във Федералния съд в Австралия се проведе изслушване тази нощ на двете страни по спора дали сърбинът трябва да бъде депортиран, или решението за анулирането на визата му ще бъде отменено и той ще защитава титлата си.

Заседанието трая само десет минути, а адвокатите на Ноле поискаха финалното решение да бъде взето от трима съдии, но представителите на австралийското правителство се противопоставиха. Това бе причината съдия О’Калахън да отложи изслушването, за да разгледа искането на екипа на Джокович. Той поясни, че ще вземе решение в рамките на днешния ден, като даде срок от един час на адвокатите на Джокович да внесат необходимата документация.

Междувременно сърбинът бе върнат в хотела, в който австралийските власти настаняват имигранти с неизяснен статут в Мелбърн, където ще прекара часовете до произнасянето на решението на Федералния съд в страната относно повторното анулиране на визата му. Очаква се то да се случи в 00:30 българско време в неделя.
Припомняме, че министърът на имиграцията Алекс Хоук анулира за втори път визата на Ноле. Като свои мотиви Хоук се позова на австралийския закон за миграцията, според който всеки, който представлява потенциален риск за „здравето, сигурността или реда в австралийското общество“, може да бъде изгонен от страната.

Източник: 7sport.net

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html