24.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Трима нахлуха в COVID отделение със заплахи за убийство на медици (снимки)

Снимки: „Медика“

Близки на пациент нахлуха в COVID отделението на УМБАЛ „Медика“ в Русе, отправяйки заплахи към медицинския персонал.

Инцидентът е станал на 16 януари. От записите на камерите става ясно, че в отделението влизат двама мъже и една жена, след като са изблъскали и ударили служителя от охранителната фирма. Единият от мъжете – на 46 години, започва да заплашва лекарите и медицинския персонал. Дежурният лекар е притиснат в ъгъла, а към сестрите са отправени обиди и закани. След това тримата напуснали отделението.

От лечебното заведение обясниха, че предния ден е хоспитализиран близък на двамата мъже и жената и че след случая персоналът е стресиран. „Общуването с пациентите става все по-трудно поради насаденото напрежение и разделението на „вярващи“ и „невярващи“ в Ковид“, казват от болницата.

Предприети са допълнителни мерки за засилване на пропускателния режим и охраната. 46-годишният мъж е задържан за 24 часа. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в прокуратурата.

По-рано пък Венцислав Ангелов – Чикагото беше задържан вчера за 24 часа, след като преби лекар в русенското Ново село. Около 10 часа сутринта в селото е починал ваксиниран човек. Чикагото и жената на починалия са потърсили сметка от медика, тъй като според тях той го е задължил да се имунизира с „Янсен“.

Източник:  telegraph.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html