24.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Не пускат Джокович и в Испания, снимат филм за екшъна в Мелбърн

Снимки: Туитър
Най-добрият тенисист в света Новак Джокович ще има проблеми, ако иска да се състезава в Испания, потвърди говорителка на правителството на страната. Сръбският играч няма да бъде допуснат да влезе, ако не спазва здравните правила.
„Това, което г-н Джокович трябва да направи, е да се ваксинира, това би било най-разумното нещо в момента“, каза Изабел Родригес на пресконференция, попитана дали Новак ще бъде допуснат да се състезава в Испания.
По-рано Педро Санчес, министър-председател на Испания, заяви, че сръбският тенисист ще трябва да спазва здравните протоколи в страната, ако иска да се състезава, въпреки че не подчерта и не спомена ясно ваксинацията.
Родригес отстрани тази дилема, а допълнителен проблем за Новак е, че той редовно пътува до Испания, тъй като има къща в Марбея и остана там няколко дни в края на декември и началото на януари.
Целият свят е много добре информиран за това, през което премина Джокович в Австралия. Той получи медицинско освобождаване, за да защити титлата си на Australian Open. Австралийските власти му отказаха виза веднага щом влезе в тази страна. Новак обжалва и спечели, но загуби делото пред федерален австралийски съд, така че му беше отказана виза и беше взето решение за депортирането му.
Netflix изпрати екип да заснеме документален сериал, като е възможно да направи и игрален филм или сериал, признават австралийските медии. Въпросът е в този случай кой актьор би изиграл главната роля.  Австралийският The Sindey Morning Herald препоръчва поради физическо сходство Новак да бъде изигран най-добре от американския актьор Джейк Гиленхол.
Източник: trud.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html