16.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Баскетболният „Левски“ е пред фалит

Снимки: НБЛ

Треньорът на баскетболния „Левски“ Константин Папазов коментира тежкото положение, в което се намира клубът. Тимът остана без генерален спонсор и все още не може да закърпи бюджета, което е проблем, който трябва да бъде решен до две седмици.

„Вероятно визирате финансовото положение на клуба. Да, факт е, проблемите са още от оттеглянето на Лукойл. Използвам възможността да им благодаря за всичко, което направиха за българския баскетбол, не само за „Левски“. Ние сме в търсене на генерален спонсор. Ситуацията безспорно е много тежка. Не бягаме от нея, не съм се спирал от 5 месеца. Попаднахме в най-тежкия период“, заяви той пред NOVA.

„На теория нещата изглеждат „край“, но това е петият случай, в който се опитвам да спася клуба, винаги съм вярвал до последно. И сега вярвам, проведох много разговори, благодаря на всички, които ме приеха. Дори чрез Вас може някой да го чуе. Периодът е много тежък и това се отразява. Заплати не се дължат на никой, защото високият морал на играчите ме задължаваше. Всичко е на мой гръб, това никой не го интересува. Играчите не могат да бъдат потърпевши след поведението, което имаха, те останаха заедно с мен в битката. Проблемът е, че нямаме генерален спонсор, който да покрие един сериозен бюджет“, продължи Тити.

„Крайна дата няма, но в най-скоро време трябва да сме коректни към играчите, след тяхното човешко поведение към клуба. Аз се надявах по Коледа да се случат чудеса, сега остана Китайската нова година, която за моя изненада била утре. Аз се смея, но вече ми е дошло… Не мога да си представя, че голяма София може да остане без отбор в НБЛ. Трябва да стане чудо. Има страшно много разговори, много от тях не са затворени и може да има положителен отговор. Имам непрестанна връзка. Това, че не сме го афиширали този 5-месечен проблем, е защото смятам, че на хората им писна все ние да се оплакваме. Знаете, аз участвах и за футболния „Левски“. А не е имало и проблеми, тъй като парите са платени на всички“.

„Ситуацията е много тежка, залагаме на това, че най-тъмно е преди зазоряване. Сумата не е голяма, проблем е била цялостната ситуация в повечето разговори. Аз вярвам, че ще успеем. Ще бъде!“, завърши Папазов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html