14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Съдийка от Апелативния спецсъд е загиналата на АМ „Тракия“

Кадри: архив; БНТ

Стана ясна самоличността на загиналата жена в тежкото пътнотранспортно произшествие на АМ „Тракия“ в събота. При тежкия инцидент е загинала съдийката от Апелативния специализиран наказателен съд Емилия Петкова, съобщава „24 часа“.

По повод появилите се твърдения, че МВР крие самоличността на жертва на пътно-транспортно произшествие, ОД на МВР-Пазарджик уточнява следното:
„Поради характера на катастрофата с последващ пожар на двата автомобила не е имало физическа възможност да бъдат открити данни за самоличността на починалата на местопроизшествието. В такъв случай са необходими криминалистически експертизи за сигурното и достоверно установяване самоличността на жертвата“, добавят от ОД на МВР-Пазарджик.

„Веднага след инцидента е публикувана първоначална информация за случилото се на територията на ОДМВР-Пазарджик. От момента на извършването на огледа на местопроизшествието и докладването на случая на дежурен прокурор се води досъдебно производство, под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик. Оповестяването на каквито и да било факти и обстоятелства по разследването би било възможно само със санкцията на наблюдаващия делото прокурор“, посочват още от пресцентъра на пазарджишката полиция.

Припомняме, че катастрофата става на автомагистралата сред Пловдив и Пазарджик в посока столицата. Първоначалната информация сочи, че съдия Петкова е спряла изненадващо в крайната дясна лента на автомагистралата, само че по-късно е блъсната от джип, който не е успял да спре. При удара автомобилът на спецсъдийката изгаря изцяло. Катастрофата и последвалия пожар станаха причина за затваряне на автомагистралата за няколко часа.
Внезапната кончина на съдийката е хвърлила в смут нейните сътрудници от Апелативния специализиран наказателен съд.

Като съдия в Апелативния спецсъд Емилия Петкова е произнасяла тежки присъди срещу представители на организираната престъпност, осъждани за рекет, изнудвания, палежи, наркоразпространение и ред други незаконни дейности. Един от наказаните от починалата съдийка е скандално известният рецидивист Емил Милев – Крокодила.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html