14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Рашков за „Булгаргаз“: Има виновни

Снимки: интернет

„Не може едно подобно драстично повишение на газа да се оправдава лесно само с външни фактори. Това съмнение не насочи към задачата да изясним да ли е само така. Образувано е досъдебно производство, а МВР не работи самоволно – работи под надзора на прокуратурата“, това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред Комисията по вътрешна сигурност към Народното събрание.

„Събираме материали от около 10-15 дни“, уточни още той. „Не може едно държавно дружество да сключва такива сделки, които водят до поскъпване на газа за бизнеса и обикновения гражданин, което показва, че очевидно това дружество не е държавно. Второ нелогично е, че това дружество планира за зимния период да има по-малко доставки, отколкото през летния период, въпреки че и това може да има обяснение. Но този факт впечатлява, все пак логически не е така“, каза още вътрешният министър.

„Ние смятаме, че работейки ежедневно по този въпрос нещата опират до КЕВР. Стигнали сме до там, събираме доказателства и от там. Какво ще излезе накрая – никой не може да каже, защото сме в началото. Но от събраните до момента доказателства, може да се каже, че има виновни лица. Насоката е, че ще можем да обвиним някои лица по тези случаи“, подчерта Рашков.

„Успоредно с това работим върху производството на електроенергия и нейната продажба“, уточни той.

Източник:  eurocom.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html