14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Балтов: Време е мерките да отпаднат

Снимки: БГНЕС; интернет

„Време е да отпаднат ограниченията. Може би това ще се случи от първи април“, каза в ефира на Нова тв бившият директор на „Пирогов“ и сегашен депутат от ГЕРБ Асен Балтов. Той коментира и случая, в която жена чака повече от 40 минути в спешното във Враца и почина.

„Тя е трябвало да влезе веднага. Момичето на регистратурата не може да разбере дали тя е за помощ веднага. Не е виновна тя. Лошото управление на това спешното е причина за смъртта на жената. Системата си работи много добре. Не съм запознат с детайлите, но доколкото знам, е имало случай на пациент, който е бил в спешното. Много е неприятно. За съжаление, случката е минала вече. Изказвам съболезнования към починалата. Това е една трагедия.

Трябва да се вземе под внимание, че медицината трябва да е първото и най-важното. Тоест да гледаме здравето на хората. А не как е ЕГН-то, има ли коронавирус. Това не е от значение, щом има такъв спешен порядък, трябва да се действа. Най-важно е да си извърши медицинския триаж. Ако го имаше него, нямаше да се стигне до фатален край“, каза Балтов и даде за пример „Пирогов“.

„Там има червена и жълта врата. Влезе ли през червената, ние знаем, че този човек е за шокова зала“, поясни той. Балтов коментира и зеленият сертификат. Според него той не действа и трябва да бъде премахнат.

„Зеленият сертификат в този си вид не действа. Ние трябва да говорим за ваксинационен сертификат. Затова атакуваме зеления сертификат. Този Омикрон е опасен. Няма значение дали имаш антитела или си ваксиниран. 12% от имунизираните са в болница. А ние даваме сертификат още след първата игла“, каза още той.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html