14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Николай Павлов след разпита: Нямам никакви притеснения

Снимки: AP

„Абсолютно нямам никакви притеснения“, каза освободеният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов. Той беше разпитан като свидетел, а на излизане от прокуратурата каза, че е отговорил на всички поставени му въпроси. „Обясних как функционира газовият пазар. Това е“, каза Павлов пред журналисти.

На 29 януари 2022 г. Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи целия борд на директорите на „Булгаргаз”. Отстраненото ръководство определи тези действия като политически мотивирани.

Няколко дни по-късно премиерът Кирил Петков обяви, че ще има обвинения за високите цени на газа. Според него досегашното ръководството носи отговорност за скока на цените от края на миналата година.

За изпълнителен директор на дружеството е избран Людмил Йоцов, на мястото на Николай Павлов. От своя страна Павлов каза, че е потресващо това, което се случва.

„Лъжа е, че „Булгаргаз“ е отказал евтини количества азерски газ, обратното е. Избегнати бяха милиони долари неустойки, които българската държава трябваше да плаща. Успяхме да вкараме възможните количества азерски газ. Ръководили сме се от интересите на държавата и „Булгаргаз“. Най-ниската цена на газа от страните в ЕС е в България”, каза Павлов. Според него всичко това се прави с една цел – да се злепостави дружеството.

Източник:  bgnes.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html