13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

ГЕРБ: Управляват ни най-скъпо платените стажанти на държавата

Снимки: БГНЕС

„Имаме най-скъпо платените стажанати, не само по заплати, а заради това, че се учат на наш гръб и всички ще платим най-високата цена за това. Те се учат на неща, които ние знаем- колко моста има над Дунав, откъде минават път и къде газовите трасета. Сметката, за съжаление, няма да плащат те, ще плащаме всички ние“, коментира Томислав Дончев по време на среща и открита дискусия във Варна. На срещата присъстваха още евродепутатът Емил Радев, Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ/СДС и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. Темата на разговор беше актуалната политическа ситуация в страната, процесите в ЕС и младежите като фактор в тях, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Колкото и да сатанизират управлението на ГЕРБ, нека да си представим, че не беше дошла „промяната“ и ГЕРБ продължаваше да носи отговорност за развитието на държавата. Първо, инфлацията щеше да е много ниска, защото сегашното правителство води проинфлационна политика и всеки ден помпи инфлацията. Със сигурност цените на тока нямаше да бъдат толкова непосилни за бизнеса и ще припомня, че правим трето предложение как общините да не спират уличното осветление, но срещу това има необясним инат“, каза Томислав Дончев.

„Второ, със сигурност щеше да продължи политиката по повишаване на доходите, не само на учителите, но и на медицинския персонал, не само заради ковид пандемията. Трето, до 2024 г. автомагистрала „Хемус“ щеше да свързва София и Варна, в ход да са изграждането на Индустриалната зона и Университетският комплекс в морската столица“, посочи зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Той беше категоричен, че досега България щеше да има План за възстановяване и устойчивост, по който щяха да се използват средства, а не чрез теглене на кредити, които по плана на управляващите ще стигнат рекордните 30% от БВП.

„По начина, по който се действа, можем да очакваме, че в следващия евродоклад за върховенството на закона ще ни напомнят, че прокурорите са толкова независими, колкото и съдиите и не трябва да има никакъв политически натиск. Не бива да допускаме да тръгнем по пътя на Полша, срещу която е задвижена най-тежката санкционна процедура по чл. 7 от Договора за функционирането на ЕС, свързана с независимостта на съдебната система”, заяви Радев.

Той поясни, че заедно с колеги от българската делегация в Европейския парламент са изпратили официално запитване до ЕК дали страната ни ще се възползва от независимата експертна помощ, която може да получи за реформирането на специализираните съд и прокуратура.

„Страната е в ръцете на едни авантюристи, смятам че цялото българско общество е жертва на една измама и не мога да повярвам, че няколко милиона души могат да бъдат нейни заложници по толкова елементарен начин, каза Тома Биков. Той посочи, че вече два месеца в парламента не е влязал нито един законопроект, свързан с ценовата криза, с настъпващата икономическа криза и няма отговор за всички видове кризи, които ни връхлетяха.

„И някой иска да ни говори за кюлчета, за шкафчета и не знам какво, при условие че вчера лъснаха пред цяла България с „Булгаргаз“ и как за 3 секунди продадоха 60 хиляди мегаватчаса. Или как премиерът ще дава на главния прокурор Иван Гешев изрезки от вестници, за се извършват разследвания на престъпления, когато МВР и службите са на негово подчинение. И всичко това на фона на убийствена ценова криза“, отбеляза Тома Биков и посочи, че въпреки гръмките обещания за социална политика на БСП преизчислените пенсии отново са орязани.

Източник: epicenter.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html