14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Стоичков на 56: Ваксинирайте се!

Снимки: Dsport
Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори ексклузивно пред NOVA навръх 56-ия си рожден ден. Камата говори за коронавируса, отношенията в семейството си, както и ЦСКА.
„Чувствам се както и миналата година – щастлив, радостен и здрав. Това е по-важно. Отмина тежка година, всичко беше затворено. Отново се отвори път, започнахме да правим филми, интервюта”, каза Камата.
„В началото прегледах много неща около ваксините. Интересувах се от много доктори, направих допитвания, държах връзка с нашите доктори в България. Имах ваксинация, ходил съм по Африка. Вие мислите, че аз Христо Стоичков, ще бъде страхлив да си сложи ваксина. Сложете си, предпазете си от тази пандемия. Рано или късно тя ще свърши. Загубихме много близки, защото не вярваме на никого. Има специалисти, които се занимават с това. Кой нормален човек ще направи ваксина, която няма да е добра за човешкото тяло. Имам 3 ваксини. Взимам и други медикаменти. Ако имам притеснение, мислиш ли, че ще си сложа ваксина? Обаждал съм се къде ли не и знам за какво става въпрос. Ако нямах ваксина, не знам какво щеше да стане, когато ме хвана. Изкарах го много леко, даже не го усетих. Ако не мислиш за теб, няма как да мислиш за другия. Аз нямам приятел, който не се е ваксинирал. Ако не е ваксиниран, не може да стои до мен. Не мога да допусна да ме зарази. Кои са тези противници? Това си е техен личен проблем. Аз не се меся в техния живот. Преди 10-12 години ходих много по Африка и съм си бил ваксини. Нещо да ми има? Искам да пътувам, да знам, че когато седна някъде, няма как да заразя друг“, откровен е Ицо.
„Цифрите никога не са ме плашили. Живея днес за днес. За мен 7 и 8 февруари са едно. На 7-и имам юбилей с Марияна. С един куршум, два заека. С Марияна продължаваме толкова години заедно. Две дъщери и внучка, няма какво повече да искаме. Животът е едно колело. Не е трудно да имаш Стоичков в дома си. Много е лесно. Знаем какво трябва да прави всеки един вкъщи. Никога не съм се напивал, да съм имал проблеми. Не е минавало през ума ми ръка да вдигна. Ако нещо стане, излизам, за да ми отмине. За мен няма по-голямо щастие от това да се подпомагаме един друг. Тя огледа моите деца, възпита ги. Винаги сме били задружни. Много пъти са опитали да разбият моето семейство. Шансът е нулев. Горд съм, че това, което имам като семейство и зад гърба, то е тяхно”, продължи той.
„В последните 8 години в професията успях да прехвърля този хъс. Спечелихме шест „Златни глобуса“. Направих филм с Баджо, Буфон. Моето приятелство не е титли, не е „Златна топка“. Моето е приятелството. На когото и да звънна, винаги ми се отговаря. Моето уважение към човека, когото интервюирам е много по-голямо от един въпрос. Имам две мечти – да направя интервю с Майкъл Джордан и Тайгър Уудс. Имах голяма мечта, но за съжаление Кобе Брайънт загина. Направили сме път за Джордан и Уудс. Рафа Надал си ми е вкъщи. С него ще е много скоро. И това интервю ще го докарам до нашата телевизия. Рафа е изключителен спортист. Познавам го от много малък. Това, което постигнаха с Федерер и Джокович, няма как да бъдат надминати”.
„ЦСКА си е ЦСКА. Червеният дух никога не ни е напускал. Преживяхме най-трудното. Сега очаквам да се направи нов стадион. Мисля, че до края на март и ММС, и останалите ще кажат „Да”. Да сте чули от г-н Ганчев да иска пари от държавата? Други искат пари. Ок, ще махна едно дърво и ще посадя пет. Допускаме тези „зелените“ да си правят каквото искат”, обяви Стоичков.
„В нито един пост в политиката не се виждам. В годините Иван Славков искаше да ме прави президент на БФС. Аз съм подредил живота си. С какво да помогна? Името не храни спортиста. Трябва да се върнат спортните училища. Трябва да се върнат състезанията между класовете, между училищата. То го няма зародиша, как да искаш да стане световен шампион. Спортът не влече децата“, убеден е Стоичков, а за финал допълни: „Пет пъти станах шампион на Испания, имам шест гола на световно първенство. Годината е хубава. Стрес нямам. Да личи да съм стресиран? Обичайте си, уважавайте се, ваксинирайте се. Не се притеснявайте”, завърши легендата на българския футбол.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html