16.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Лена Бориславова: Срещу нас се води война

Снимки: БГНЕС

„Не нося огромна папка с документи, само един списък, тъй като едва ли информацията е различна от тази, която премиерът вече е предоставил“, заяви пред медии началникът на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова преди разпита си във Върховната касационна прокуратура.

„Разговорът в петък не протече под формата на разпит, нямаше въпроси към нас. Имаше единствено изразяване на позиция срещу закриването на спецправосъдието, за което правителството има решение и вече е качен законопроект за обществено обсъждане, така че в тази връзка имаше дискусия“, допълни Бориславова.

„В списъка има имена на хора, за които има изнесени данни в медийното пространство. Ние не сме добавяли абсолютно никакви твърдения, доказателства или факти. Има публикации, свързани с личността на г-н Делян Пеевски. Дадени са различни медийни публикации, които са всеобщо достояние за всички нас. Не бих искала да посочвам конкретни имена, за да не става повод за упреци, че правителството се меси в работата на прокуратурата“, каза още тя.

„В момента на няколко фронта има атаки срещу действията на правителството, което е индикатор, че сме на прав път. Искаме да се възстанови закоността, справедливостта и институциите да започнат да си вършат работата“, посочи в заключение Лена Бориславова.

Източник: novini.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html