14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Ангелкова е задала 303 въпроса към министри, 200 – в един ден

Снимки: интернет
Бившата министърка на туризма на Бойко Борисов -Николина Ангелкова, показва безпрецедентна за българските исторически анали парламентарна активност. От началото на работата на това Народно събрание досега, тя е задала общо 303 въпроса на министрите в кабинета, като забележителното е, че цели 200 от тях са дошли… в един единствен ден. 
Справката за шокиращата любознателност на Ангелкова започва на четвъртия ден след съставянето на кабинета и достига своя апогей на 7 февруари, когато залива министрите с питанията си, отбелязва „СЕГА“. Но пък тя стана известна още снощи с разглеждането на мерките за подпомагане на туристическия сектор, когато депутатът от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев обяви, че е задръстила администрацията с 300 въпроса, които били безсмислени, а целта била да блокира работата в министерствата и в Народното събрание.
Но и също така Ананиев обяви как воденото от нея Министерство на туризма поръчало луксозни книжки с нейния лик за по 60 лева бройката, които в момента се съхранявали в комисията по туризъм в парламента и още не можели да ги преброят. След което я подкани да дойде да си вземе продукцията, като все пак си я заплати. Бившата министърка отвърна, че задаване на въпроси към министрите било част от работата на народните представители. Което е факт, но пък в мандатите на ГЕРБ министрите доста често бяха „крити“ от председателя на парламента (от ГЕРБ), а самият Бойко Борисов не идваше на парламентарен контрол, като неизменно биваше извиняван или въпросите към него отклонявани и препращани към министри.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html