25.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Борисов и Горанов са в списъка на Петков

Снимки: интернет

В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират и политици. Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари“ и на екс министърът на финансите Владислав Горанов.

Това потвърди в студиото на Нова телевизия премиерът Кирил Петков, след като в прокуратурата преди два дни не изреди имена на политици. Петков изрично посочи, че с този списък не се посочват виновни и той не издава присъди. Важно е според него прокуратурата да провери тези случаи, а като примери даде: „Ние не твърдим, че Борисов има кюлчета, а искаме да се каже откъде и по какъв начин тези кюлчета са се озовали в чекмеджето, за да се направят тези снимки. В този смисъл – коя е Мата Хари и кой е направил снимките, дори и да са постановка. За Владислав Горанов Кирил Петков обясни, че също не твърди, че той е корумпиран, но трябва да се провери дали е вярна информацията и отговарят ли на истината твърденията на Васил Божков, че му е носел пари.

На въпрос дали Цветан Василев е в този списък, премиерът отговори отрицателно и с аргумент, че в списъка няма имена на хора, които вече са много разследвани.
На критиките, че дава на прокуратурата той дава информация, която е открита от „Гугъл“, а не използва информация от ДАНС и МВР – служби, които са на негово подчинение, Петков обясни, че неговите действия са всъщност „ниска топка“. „Нека да изчистим тези от „Гугъл“, това е толкова нисък праг на очаквания към прокуратурата. Щеше да е много хубаво, ако трябваше някакви специални служби да търсят информация.“ Освен това Кирил Петков подчерта, че според него главният прокурор не само би трябвало да знае тези имена, а и би трябвало отдавна да е проверил тази информация, която е общо достъпна и всяко семейство у нас има подозрения.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html