17.1 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Разрешиха на Валиева да се състезава в индивидуалната надпревара в Пекин

Снимки: Sports.ru
Камила Валиева ще се състезава в индивидуалната надпревара във фигурното пързаляне на зимните игри в Пекин, след като Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли апела на МОК да бъде наказана. Руската 15-годишна сензация взе злато с тима си на отборната надпревара преди седмица, след което бе оповестено за проблем с нейна допинг проба, дадена през декември.
Както вече ви информирахме, в нея се съдържа забранена субстанция, която обикновено се приема от хора с проблеми със сърцето.
МОК временно отстрани Валиева от състезания, но Руската антидопингова агенция вдигна наказанието да края на олимпийските игри – а по правилник тя може да го направи. Олимпийският комитет поиска КАС да разреши случая и даде жалба с иск за светкавично разглеждане, предвид наближаващото състезание при дамите в Пекин (15 и 17 февруари – кратка и волна програма).
„След разглеждане на много оскъдните факти по този казус, както и с анализиране на евентуалните юридически последствия, не виждаме причина за временно наказание и отстраняване на спортиста“, се казва в становището от Спортния съд.
Уточнява се, че КАС не е натоварен да решава случая с допинг пробата, а само дали да има временно отстраняване на Валиева.
Източник: corner.dir.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html