14.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Службите могат да изядат главата на Кирил Петков

Кадър: БНТ

„Това, което може да изяде главата на Кирил Петков, са службите и сектор „Сигурност““, коментира в „Денят започва“ Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по отбрана по въпрос за казуса „Барселонагейт“.

„Забелязвам едно подхвърляне на документи, които са без някакъв приносител. Кой ги е изготвил, откъде са дошли…?“, попита Гаджев.

Той заяви, че в Испания от половин година всичко по казуса е прекратено. Сега кои са тези служби, които ги пращат, допълни депутатът.

„Собственикът на къщата неведнъж е давал интервю, така че има ясен отговор кой е“, категоричен е Гаджев. Според него, „Барселонагейт“ е една политическа топка, за която сега се използва моментът да се извади“.

Гаджев коментира и проведения вчера при президента Румен Радев Консултативен съвет по сигурността.

„На мен ми липсваше в становището след КСНС анализ на ситуацията за нас и какво прави България в тази рискова ситуация. Като гледам заключенията на КСНС, това не е била водещата тема“, смята депутатът.

Той е категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години. „Ние правим идентична позиция с тази на Унгария, което заяви и министър Стефан Янев от трибуната в парламента“, допълни Гаджев.

„Министър Василев държи оставката на министър Янев в джоба си, защото всички разходи за отбрана са в министерството на финансите. За всеки един войник, който иска да назначи министъра на отбраната, трябва да иска разрешение от финансовия министър – това не е редно“, подчерта Гаджев.

По думите му, миналата година почти няма проведени обществени поръчки в МО, всички са отменени от възложителя, защото нямат капацитет да ги довършат.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html