16.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Председателят на парламента: България е безумно крадена

Снимки: БГНЕС; БТА

Една голяма част от публичния ресурс в последните години се разпределяше неправилно, а именно в корупция. Щом насочим паричните потоци в правилната посока, ще дойде промяната. България не е бедна държава, а безумно крадена. Това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев в предаването „Панорама“ по БНТ. „България е част от НАТО и ЕС. Това е нашият избор, който ще отстояваме. Тук има и икономическо измерение. При нас то се проявява чрез една енергийна зависимост от Русия. Хубавото на големите съюзи е, че има на кого да разчитаме по време на кризи“, добави той.

„Бюджетът е инвестиционен и социален. Той ще доведе до растеж, от който ще имат полза идващите след нас. Дефицитът, заложен в момента е малко над 4% и това на фона на COVID мерките. Има марж този дефицит да намалява. Със сигурност това е един приемлив дефицит, който сме заложили“, каза още Минчев.

„Законопроектите, които ще върнат върховенството на закона ще влизат стъпка по стъпка. Първата стъпка е закриването на специализраните съд и прокуратура, след това законът, с който ще се измени дейността на КПКОНПИ. Когато се касае за съдебна реформа е много важно всичко да бъде добре изпипано. Вярвам, че крайният резултат ще бъде качествен“, посочи още шефът на парламента.

На въпрос как се справя в работата си, Никола Минчев заяви: „Спокоен съм, че имам екип, на който мога да разчитам и знам, че няма да ме изостави. Това са факторите, които ми дават спокойствие в работата ми“.

Във връзка с отбелязването на 149 години от гибелта на Апостола на свободата, председателят на НС заяви: „За Левски много е говорено и е трудно да се избяга от баналност. Важен е заветът, който тачим от Левски,а именно от каква част от личния си комфорт сме готови да се откажем за общото благо“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html