15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Продължава спасителната операция на ферибота до Корфу. 7 българи са в неизвестност

Снимка: БГНЕС

Тази сутрин се очаква да продължат спасителните операции на ферибота „Юрофери Олимпиа“, който се запали до остров Корфу в първите часове на петък. В неизвестност продължават да са 12 души. По данни на българското правителство 7 български граждани са в неизвестност. До момента са спасени 278 души, сред които и афганистански мигрант, който не е бил в списъка с пасажери, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ.

От всичките 127 наши сънародници, пътували на борда, само един е настанен в болницата на остров Корфу, съобщи за БНР консулът ни в Солун, който пристигна снощи на острова. Става въпрос за 65-годишния шофьор на тежкотоварен камион, който беше евакуиран след прекарани 10 часа на горящия ферибот. Останалите българи са настанени в хотели на Корфу.

„Всички българи са настанени, дадена им е храна. Предоставен им е достъп до лекари, ако имат нужда. Някои от тях нямат документи, други имат“, каза консулът Радостин Ванкин.

Правителството организира щаб, който е в координация с гръцките власти и постоянно следи информацията за инцидента в Йонийско море, съобщи премиерът Кирил Петков.

„Следим всяка информация, която идва оттам, за да сме сигурни, че българското правителство прави всички възможно, за да можем да върнем българите от ферибота обратно в България“, каза той.

Източник: frognews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html