14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Петков: Представете си да няма граница между България и РС Македония…

Снимки: БГНЕС; Фейсбук

Премиерът Кирил Петков публиква изявление на профила си във „Фейсбук“ в стил речта „Имам една мечта“ на Мартин Лутър Кинг от 28 август 1963 г.

С него обещава той и колегата му от РС Македония Димитър Ковачевски да работят двете страни да имат общи фирми, общи образователни програми, общи концерти и дори съвместни детски лагери. Сред изредените приоритети е и това да няма граница между България и РС Македония, както и изчезване на дискриминацията и на езика на омразата, а да се строят магистрали и модерни влакови линии.

„Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет – пише Кирил Петков. – Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии.“

Според Петков, за мнозина тези негови думи може да прозвучат като мечтание, а други да организират „всякакви провокации“, за да попречт това да се случи, докато трети „просто не искат стабилност на Балканите“.

„Аз и Димитър вярвяме, че това е възможно, и няма да се поддаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!“, завършва Кирил Петков.

Източник:  segabg.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html