15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Две жертви при пожар в центъра на София

Снимки: интернет
Голям пожар се разрази в центъра на София и взе две жертви, съобщиха от противопожарната служба във вторник. Става въпрос за кооперация на ул. „Хан Аспарух“ и бул. „Витоша“. Според първоначалните данни са загинали двама души, един е тежко пострадал и е настанен в „Пирогов“. 15 души, които живеят в сградата, са били евакуирани.
„Апартаментът, който е изгорял, е собственост на жена, която не е добре психически. Тя е от загиналите“, обявиха от пожарната. „Към настоящия момент гасителните действия продължават“, добавиха те пред bTV към 8 ч. сутринта.
От Аварийна дирекция към Столична община казаха, че сигналът е подаден след 5:30 ч. По първоначални данни огънят е тръгнал от жилище на четвъртия етаж. Районът е отцепен. На място има екипи на пожарната, полицията и линейка.
Причините за инцидента все още остават неясни.
„Хората, пострадали от пожара, които са в апартаментите на 3-ия и 4-ия етаж, ще ги настаним другаде, защото няма къде да останат. По заповед на Йорданка Фандъкова тук ще останат екипи от Столична община, от НАГ също ще дойдат, за да кажат може ли да се използват първите два етажа. Няма опасност за околната среда“, обявиха от Аварийната дирекция.
Източник: boulevardbulgaria.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html