24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

Започна се! Путин нападна Украйна

Снимки: интернет

Руският президент обяви военна операция в Украйна. В изненадващо телевизионно обръщение Владимир Путин заяви, че няма намерение да окупира Украйна. Той отправи предупреждение, че всеки опит на други страни за намеса в руските действия ще доведе до „последствия, които никога не са виждали“.

„Който се опита да ни попречи и още повече да създаде заплахи за страната ни, нашият народ трябва да знае, че отговорът на Русия ще бъде незабавен и ще доведе до такива последици, с каквито никога не сте се сблъсквали в историята“, заяви президентът на Русия Владимир Путин.
Операцията е в отговор на молба на лидерите на Донецка и Луганска народна републики за помощ. В обръщението руският президент подчерта, че Русия е една от най-големите ядрени сили.
Малко по-рано украинският президент Зеленски в емоционално видеообръщение призова руснаците да не подкрепят „мащабна война в Украйна“. Той предупреди, че Русия е одобрила офанзива срещу Украйна, с близо 200 000 войници, разположени на границата и каза, че руският президент Владимир Путин не е отговорил на поканата му за провеждане на преговори.

Източник: bntnews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html