15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Започва изтегляне на българите от Украйна

Снимки: БГНЕС
Реакцията на посолството ни в Киев не може да се нарече неадекватна. 4 автобуса пътуват към украинската столица, за да евакуират българите там.
Това каза в ефира на bTV директорът на пресцентъра на външното ни министерство Митко Димитров, след като наши сънародници се оплакаха от действията на мисията ни в Киев.
Той добави, че от Одеса ще тръгнат 130 души, които  са уведомени и знаят графиците на тръгване. Начините на преминаване и часове на тръгване стават ясни на място, поради съображения за сигурност. Това се налага, тъй като през вчерашния ден е имало инцидент с въоръжен мъж, стана ясно от думите на Димитров. Според него има план за евакуация и по въздух.
Димитров уточни, че мисията ни в Украйна в момента е в ограничен състав, но се работи и прави всичко възможно, всеки, който пожелае съдействие, да го получи.
Същевременно обаче български граждани алармират, че с часове не могат да се свържат с българското посолство в Киев. Около 14.15 ч. вчера над 300 български граждани бяха потърсили помощ за евакуация от Министерството на външните работи.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html