24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

Путин призова за военен преврат

Снимки: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова за военен преврат в Украйна. Той предложи на украинските военни да вземат властта в свои ръце, защото щял да се споразумее по-лесно с тях, отколкото с „тази банда наркомани и неонацисти, която е в Киев и която държи целия украински народ като заложник“.

Путин направи обръщение към украинските войници и ги призова да не следват примера на нацистите, за да предотвратят използването на децата и семействата като жив щит. Той направи това на оперативна среща с членове на Съвета за сигурност, на която обсъди хода на специалната операция в Украйна. Според него основните сблъсъци по време на спецоперацията не са с редовни украински войски, а с националистически формирования,“които, както знаем, са пряко отговорни за геноцида в Донбас и за кръвта на мирните граждани на народните републики“.

Според „обективни данни“, цитирани от Путин, милициите са с тежки ракетни системи за залпов огън, които са разгърнати в централните части на големи градове като Киев и Харков. „Те планират да провокират ответен огън от руски ударни системи по жилищни райони. Те действат, точно както правят терористите по света. Те се крият зад хората с надеждата, че след това ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре известен факт е, че всичко това се случва по съвет на чуждестранни съветници, най-вече американски“, заяви Путин.

Източник: segabg.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html